حمایت از کالای ایرانی | چهارشنبه، ۲۵ مهر ۱۳۹۷

۲۵ هزار هکتار از اراضی اردبیل به کشت سیب‌زمینی اختصاص می‌یابد - خبر

 

 

۲۵ هزار هکتار از اراضی اردبیل به کشت سیب‌زمینی اختصاص می‌یابد

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان به کشت سیب‌زمینی اختصاص می‌یابد و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی در این استان تولید می‌شود.

۲۵ هزار هکتار از اراضی اردبیل به کشت سیب‌زمینی اختصاص می‌یابد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین کربلایی خیاوی در همایش تربیت کارشناسان فنی سیب‌زمینی استان اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل در زمینه تولید محصولات کشاورزی دارای ظرفیت قابل توجهی است و چهار درصد از تولید محصولات کشاورزی ایران متعلق به این استان  است.
 
وی افزود: تنوع اقلیمی، وجود کشت و صنعت‌های مغان و پارس، وجود دشت‌های حاصل‌خیز اردبیل، مشگین‌شهر  و مغان از قابلیت‌های کشاورزی این استان است که به مدد وجود 120 هزار بهره‌بردار، بخش کشاورزی توانسته است 30 درصد از تولید ناخالص استان را به خود اختصاص دهد که امیدواریم با بهره‌مندی از ترویج یافته‌های جدید محققان بخش کشاورزی رسالت اصلی خود را در راستای شناسایی چالش‌ها و ارائه راهکار برای رفع آنها به انجام برسانیم.
 
کربلایی خیاوی با بیان اینکه برنامه تربیت کارشناسان فنی سیب‌زمینی با جدیت در این استان دنبال می‌شود، تصریح کرد: برنامه تربیت کارشناسان پهنه و انتقال دانش و تجربیات محققان در گردهمایی محققان معین منطقه سه کشور توسط رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مطرح شد و استان اردبیل به عنوان نخستین استان پایلوت در این زمینه پیشقدم شد و نسبت به تربیت کارشناسان فنی سیب‌زمینی اقدام کرد.
 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اینکه کارشناسان فنی که در این دوره‌های تخصصی موفق به اخذ پایان دوره می‌شوند کشاورزان را در مواقع بحرانی به بهترین نحو ممکن در تولید حداکثر محصول در واحد سطح یاری خواهند کرد. بیان کرد: سالانه 20 تا 25 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان به کشت سیب‌زمینی اختصاص می‌یابد و 700 تا 800 هزار تن محصول سیب‌زمینی در این استان تولید می‌شود.
 
وی با اشاره به اهمیت زراعت این محصول استراتژیک در ایجاد اشتغال و درآمد و صادرات گفت: امروز کشاورزی بدون علم حرفی برای گفتن ندارد و اگر قرار باشد توسعه پایدار و امنیت غذایی محقق شود باید بتوانیم به روز باشیم و توانایی انتقال یافته‌ها و دانش فنی را داشته باشیم.