ساخت دستگاه مدیریت مصرف برق توسط مخترع بسیجی در اردبیل - خبر
ساخت دستگاه مدیریت مصرف برق توسط مخترع بسیجی در اردبیل
جاوید پرسیاوش مخترع بسیجی موفق به ساخت دستگاهی شده است که مصرف برق مشترکین را بهصورت اتوماتیک و گویا، کنترل و مدیریت میکند.

مخترع بسیجی موفق به ساخت دستگاه مدیریت کننده مصرف برق بهصورت گویا و اتوماتیک متشکل از دو بخش قطع و وصلکن و هشداردهنده شده است که قسمت اول این دستگاه (قطع و وصلکن) در داخل و یا خارج کنتور برق نصب می شود و قسمت دوم دستگاه (هشداردهنده) در فضای کنترل جریان برق نصب میشود.
جاوید پرسیاوش درباره عملکرد این دستگاه اظهار کرد: برای مشترکین ادارهها بسته به نوع اداره، مقدار آمپری تعیین میشود، چنانچه این مشترک بیش از آن مصرف داشته باشد دستگاه مدیریتکننده مصرف برق پیام هشداری مبنی بر اضافه بار مصرفی به مشترک از طریق امواج رادیویی یا وای فای اعلام میکند.
وی افزود: پس از ارسال هشدار، دستگاه مدت زمانی را برای کاهش اضافه بار مصرفی مشترک در نظر میگیرد، اگر در این مدت زمان کاهش بار مصرفی توسط مشترک انجام شود و جریان مصرفی مشترک به حد معین برسد، وضعیت مصرف برق توسط دستگاه مورد نظر عادی تشخیص داده میشود ولی اگر در طی زمان معین تنظیم شده نرسد، دستگاه به مدت معین ترجیحا ۵ دقیقه نسبت به قطع جریان برق مشترک اقدام خواهد کرد و در طی این مدت هیچ گونه امکان وصل جریان برق توسط مشترک نخواهد بود.
این مخترع بسیجی در رابطه با کنترل میزان مصرف برق مشترک بیان کرد: با توسعه جوامع و افزایش روزافزون تمایل به مصرف لوازم برقی میزان مصرف برق هم زیاد شده است به همین خاطر ما سعی کردیم محدوده مصرف جریان برقی را برای مشترکین اداری، سازمانی، خانگی معین کنیم و قبل از هر چیز ساعتهای اوج مصرف برق را برای آنها مشخص مینماییم.
عضو کارگروه مخترعین بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل تصریح کرد: مهمترین کار این دستگاه فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف است به این طریق که دستگاه اوج زمانهای بار مصرفی را به مشترک بهصورت گویا اعلام میکند و مانع از اضافه بار مصرفی در مشترک در این مدت میشود.
وی اذعان کرد: در استان اردبیل حدود یک هزار اداره دولتی وجود دارد که مصرف برق آنها معادل با ۳ شهرستان گرمی، بیلهسوار و کوثر است و این اضافه بار مصرفی توسط ادارات باعث بروز اضافه بار در سیستم توزیع برق شده و موجب قطعشدن برق مناطق مسکونی و یا صنعتی میشود.
عضو مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه محقق اردبیلی گفت: سالانه میلیاردها ریال به وسیله اضافه بار مصرفی ادارات و مشترکین پرمصرف به هدر میرود که به وسیله این دستگاه میتوان هزینهها را کنترل کرد.