آش ترش

ساختار : گزارشی

موضوع : خانواده

نوع تولید : تصویری

مدت : 0:04:48

 مواد لازم : باقلا 1 لیوانلوبیا 1 لیوانعدس 1 لیوانبرنج نیم دانه 2/1 لیوان

سیر خرد شده 1 لیوانچغندر 2 عددسبزی آش 400 گرمشکر و رب انار مقدار لازم.

 این آش بدلیل مزه ملسی که دارد به اش ترش معروف شده است ، این اش طعم بسیار خوبی داشته و در گذشته مرسوم بوده که در این اش از 40 نوع گیاه استفاده میکرده اند و به نوعی این اش خاصیت درمانی نیز داشته استطرز تهیهاز شب قبل حبوبات ( باقلا ، لوبیا چیتی ، عدس ) را در ظرف های جداگانه درون اب خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب انها را تعویض نمائید ؛ چغندرها را پوست بکنید و ریز خرد کنید ، سبزی های اش را نیز ریز خرد کنیددرون قابلمه ای اب فراوان بریزید سپس حبوبات ( باقلا ، عدس ، لوبیا ) و چغندر خرد شده را درون قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا زمانی که حبوبات بپزند ( بتوانید با دست حبوبات را له کنید ) ؛ پس از پخت حبوبات برنج نیم دانه را اضافه کنید ؛ پس از 15 دقیقه سبزی های خرد شده را نیز اضافه نمائید و حرارت را کم کنید و با در باز بگذارید آش جا بیفتدسیرها را بهمراه مقداری نمک درون روغن تفت دهید تا طلایی شده و تبدیل به سیر داغ شود ، وقتی اش جا افتاد چند قاشق شکر و مقداری رب انار و نصف سیر داغ ها را اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر بگذارید بپزد سپس درون کاسه بکشید و با نصف دیگر سیر داغ تزئین کنیدنکته هادر این اش میتواند از انواع سبزی های مخصوص اش استفاده کنید اما سبزی هایی که در شمال برای این اش استفاده میشود عبارتند از : ( اسفناج 100 گرم + تره 100 گرم + گشنیز 100 گرم + جعفری 100 گرم (. میزان شکر و رب انار این اش بستگی به سلیقه و طبع شما دارد و باید تا اندازه ای اضافه شود که اش طعم ترش و شیرینی داشته باشد ، بجای باقلا سبز میتوانید از لپه باقلا هم استفاده کنید که در اینصورت باید لپه باقلا را همزمان با برنج نیم دانه اضافه کنید.

Ashe Torsh

Ash is one of the Iranian traditional foods that are cooked in all of Iran. Ashe torsh is one of these. Ashe Torsh is coocked in Mazandaran a lot.

Loading the player...